Thermae Boetfort – Zomerspecial

100% genieten? Dat is voor ons naar de sauna gaan!

Het zuiveren van je lichaam, genieten van een deugddoende massage (tot je bijna in slaap valt!), jezelf in een rustige en mooie omgeving bevinden én lekker eten: de perfecte cocktail om te ontspannen!

Curly Red en ik kunnen het alleen maar aanraden. Omdat het ons doet ontspannen en we hierdoor onze batterijtjes weer even kunnen opladen proberen we zo’n dag regelmatig in te lassen. Dit is spijtig genoeg niet altijd even makkelijk met onze drukke agenda’s… Daarom vinden we het ongelofelijk belangrijk dat de wellness waarvoor we die dag kiezen dan ook tip top in orde is.

Herken jij jezelf hierin? Lees dan snel verder, want wij doen graag al wat research voor jullie en delen vandaag onze ervaring met Thermae Boetfort. Een wellnesscentrum gelegen op een kasteeldomein! Yep, het is exact wat je van zo’n domein verwacht: heel veel groen en open vlaktes, met daarop een charmant kasteel. De mooie omgeving kunnen we dus al aanvinken op ons “ingrediëntenlijstje”.

IMGP5477-Thermae

IMGP5482-Thermae

Thermae Boetfort zal voor de meesten onder jullie makkelijk te bereiken zijn. Het is namelijk vlak bij Zaventem gelegen (de geluiden van de vliegtuigen ben je zo weer vergeten als je op dit prachtig domein ligt). En ook in Grimbergen vind je een wellnesscentrum van de Thermae Group.

Op beide locaties kan je tal van sauna’s vinden om de afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Er is zowel een badpak- als naaktgedeelte en dat laatste bevat in Thermae Boetfort maar liefst 6 sauna’s, een jacuzzi, zwembad, stoombad, kruidenbad, … (Geloof me meer dan dat je in 1 dag kan ontdekken!)

TB_Curia_Terras06_LV2011

IMGP5500-Thermae

Onze favoriete sauna is zonder twijfel de kasteelsauna. Naast een van de paden in het bos kan je deze sauna vinden. Op het eerste zicht doet het je denken aan een grot, maar eens binnen geeft de sauna je een prachtig zicht op het kasteel!

IMGP5513-Thermae

Thermae Boetfort biedt ook heel wat arrangementen aan om je dag nog aangenamer te maken. Wij testten de “zomerspecial” uit met daarin (naast de toegang tot de sauna & gebruik van badlinnen) een lichaamspeeling (van 25 minuten) en een body treatment met rode vruchten (van 50 minuten). Dit in een van de gezellige, maar ruime kamers van het kasteel. Met plaatst voor 2 personen per ruimte / behandeling. Dit vind ik persoonlijk een groot voordeel. Een dagje wellnessen doe je namelijk meestal met 2, waardoor het ook fijn is om samen van een behandeling te kunnen genieten.

Onze ervaring met deze behandelingen? Van de lichaamspeeling val je uiteraard niet in slaap, maar je dode huidcellen zijn vast en zeker verwijderd. Onze huidjes voelden nadien heel wat zachter aan!

Weetje: een lichaamspeeling met een “grovere korrel” is om de twee weken aan te raden en een zachte scrub mag je zelfs dagelijks gebruiken.

IMGP5463-Thermae

IMGP5459-Thermae

Bij de body treatment vertrek je wel naar dromenland als je niet oppast! Deze behandeling is za-lig! Eerst smeren ze je lichaam in met een voedende pasta van rode vruchten, daarna word je volledig ingepakt met folie (nee hoor, claustrofobisch word je er niet van :-)) en krijg je een uitgebreide voet-, hoofd- en gelaatsmassage! Het eerste wat we tegen elkaar zeiden toen we naar buiten stapten was “Zullen we dit elke maand doen?”. De body treatment is dus echt een aanrader! Zowel om volledig te ontspannen als je huid een boost te geven.

Last but not least testten we voor jullie, omdat het moest voor deze review natuurlijk ;-), de keuken van Thermae Boetfort. De gerechten hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt namelijk grote porties en ook de smaak zit goed. Vooral de Tarte Tatin (met bladerdeeg en grote stukken appel) en daarbij een bananenmilkshake moet je geprobeerd hebben als je net als ons een zoetebek bent ;-)

Je hoort het al, Thermae Boetfort staat hoog op ons lijstje voor een dagje verwennerij!

Reacties
  1. Wat een ontzettend mooie omgeving. Je zou zo’n welness tuin maar hebben? Ik ben zelf al begonnen met mijn tuin, hihih. Ik heb nu een opblaasbare jacuzzi in de tuin. Maar af een toe een dagje wellness buiten de deur is ook nog leuk hoor! Ik denk dat ik deze maar eens ga opzoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

A blog about beauty, fashion, lifestyle and interior.

Follow us on Facebook
Follow Curly Red
Follow Straight Blonde