Bosch DIY Plantenstandaard

Vind jij het belangrijk om een persoonlijke touch te geven aan je interieur?
Wij zeker en vast wel!

Elke (Straight Blonde) heeft net een charmant, mooi huis in Diest gerenoveerd en ik (Curly Red) ben aan het bouwen. Samen zoeken we regelmatig naar leuke DIY-projectjes die onze huizen net dat tikkeltje leuker maken.

Bij het horen van DIY-projecten denken heel wat mensen: “neen, dat is veel te moeilijk voor mij”. Maar niets is minder waar! Wij zoeken steeds naar makkelijke, betaalbare en mooie items die we zelf kunnen maken. En wat is er nu leuker dan een gezellige namiddag DIY’en, samen met je beste vriendin, in een zonovergoten tuin en een drankje erbij?! Als resultaat kan je nog lang nagenieten van je zelfgemaakte item!

Wij gingen vorige week aan de slag en maakte een simpele, houten plantenstandaard.

& natuurlijk delen wij graag het stappenplan met jullie. Hier gaan we:

Benodigdheden:

 • Houten latten (te verkrijgen bij elke doe-het-zelf-zaak. Zelf de dikte te kiezen!)
 • Houten plugs
 • Houtlijm
 • Bosch Easy Cut 12
 • Bosch EasySander 12
 • Bosch EasyImpact 12
 1. Brainstorm over de grootte en de hoogte van de standaard die je wil maken. Heb je al een pot die je graag wil gebruiken? Of ga je graag eerst naar de winkel om de perfecte pot te kiezen? Kies hoe hoog je je standaard wil maken en schrijf dit goed op. Maak eventueel een schets op papier.
 2. Zaag de latten in de gewenste lengtes. 4x dezelfde lengte voor de poten. 2x dezelfde lengte voor het kruis in het midden.
 3. In de 2 latten voor het kruis maak je een inkeping, zodat ze perfect in elkaar passen. (Dit is ongetwijfeld het moeilijkste deel van de DIY) Zorg ervoor dat dit mooi past, dit zorgt voor stevigheid.
 4. Nu ga je de poten aan het kruis bevestigen, dit doe je met houten plugs. Boor in elk einde van het kruis een gaatje (zorg dat de grootte van je boor overeenkomt met de grootte van je houten plugs).
 5. Boor nu ook een gaatje in elke poot op de gewenste hoogte, waar je je pot wil.
 6. Bevestig nu de poten aan het kruis met de houten plugs. Gebruik ook wat houtlijm om je plantenstandaard extra stevig te maken.
 7. Laat de lijm lang genoeg (+/- 1 dag) drogen.
Zo, nu zijn jullie ook klaar om zelf aan de slag te gaan! Wij zijn heel benieuwd naar jullie ervaring, dus laat die ook zeker hieronder achter! Alle doe-het-zelf tools van Bosch kan je HIER terugvinden.

Veel succes!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

A blog about beauty, fashion, lifestyle and interior.

Follow us on Facebook
Follow Curly Red
Follow Straight Blonde