Brabantia x The Ocean Cleanup

Iets wat ik niet onder stoelen of banken kan steken is het feit dat ik een echte detailfreak ben. Zo erg zelfs, dat ik goed kan geloven dat sommigen hier grijze haren van krijgen.

Dat zal wel niet zo erg zijn, hoor ik je denken. Wacht, ik geef een voorbeeld zodat je zelf kan oordelen :-) Ik ben al maaaanden op zoek naar het perfecte bestek, ik zie er altijd wel iets mis aan. Te dik, een vreemde vorm, mag niet in de vaatwas, … Ik weet het, het gaat hier nog altijd om bestek, maar ik ben van mening dat ik niets wil kopen wat ik niet mooi vind of achtersta. (Voor diegenen die nu denken dat we met onze handen eten: het bestek wat we ontdekten tijdens de verbouwingen doet nu voorlopig dienst ;-))

Sommigen noemen me daarom een detailfreak, ik zou eerder minimalist zeggen.

Uiteraard is design niet alles. Een merk dat niet alleen items maakt die er goed uitzien (let hieronder op het zwart, dat nu ook mat verkrijgbaar is, helemaal mijn ding!), maar ook ecologisch verantwoord zijn is Brabantia.

Een mooi voorbeeld hiervan is de newIcon pedaalemmer. Koop je eentje, dan gaat een deel van de opbrengst naar het project “The Ocean Cleanup”. Een project dat zich met man en macht inzet voor het opruimen van al het plastic afval in de oceanen. En dat is nog niet alles, de newIcon bins bestaan zelf uit gerecycleerd materiaal en kunnen bovendien voor 98% gerecycleerd worden.

Ikzelf ging voor de newIcon pedaalemmer in het nieuwe “Clay Pink” voor ons gastentoilet en voor het iets grotere modelletje in mat zwart om onze badkamer opgeruimd te houden. Dankzij het design en de kleurtjes van Brabantia hoef je “vuilnisemmers” niet langer weg te stoppen, maar mag je ze gerust laten zien!

En hoewel ik zelf nog te vaak naar dat design kijkt, probeer ik steeds vaker stil te staan bij het ecologische en economische aspect van de zaken die ik koop. Denk jij op lange termijn als je items koopt? En zou je sneller geneigd zijn een merk te steunen dat dergelijke initiatieven neemt? Ik ben benieuw naar jouw mening! Geef ze hieronder in de comments :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

A blog about beauty, fashion, lifestyle and interior.

Follow us on Facebook
Follow Curly Red
Follow Straight Blonde