Eucalyptus

Ik heb absoluut geen groene vingers (gelukkig mijn vriend wel ;-)), maar ik haal maar al te graag plantjes en bomen in huis. Ze doen de ruimtes fris en gezond aanvoelen en geven mij een rustgevend gevoel. Een van mijn favorieten? De eucalyptus!

Wat ik er zo fijn aan vind? Dat je hem in iedere ruimte kwijt kan! Je hoeft dus niet eerst je kamers te analyseren op lichtinval, luchtvochtigheid, tocht, … maar kiest gewoon een mooi plekje wat wel wat extra groen kan gebruiken!

Ikzelf koos ervoor om buiten op ons terras een eucalyptus te plaatsen, waar vliegen en muggen afgeschrikt worden door de geur ervan.

Ik plaatste hem in een licht grijze pot, met terrazzo look (dat zijn korrels die gemengd worden met cement of klei waardoor je een gestippeld of gevlekt uitzicht krijgt). Deze potjes blenden mooi in met het beton, maar springen er door deze look toch nog uit.

Ook in huis kreeg de eucalyptus een plaats.

In onze keuken plaatste ik een aantal takjes In onze nieuwe HAY Colour vazen. Perfect als je een week op vakantie gaat en je wil thuiskomen met een vaas die er nog net zo mooi uitziet als toen je vertrok.

Last but not least friste ik onze badkamer op met de eucalyptus. Zowel de kleur als de geur heeft een rustgevende werking. Zalig dus bij een ontspannend bad!

Ook hier koos ik ervoor om “de pot”, in dit geval het mandje, te laten inblenden met de voer. Dit houdt de sfeer rustig en laat de eucalyptus tot zijn recht komen.

Is het tijd voor nieuwe decoratie? Gooi je eucalyptus dan zeker niet zomaar weg! Giet er kokend water overheen en hij zorgt ervoor dat je vrijer kan ademen! Geniet ervan ;-)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

A blog about beauty, fashion, lifestyle and interior.

Follow us on Facebook
Follow Curly Red
Follow Straight Blonde