Bake Off Vlaanderen

Velen zouden het me niet geven, maar als ik mijn buikje kan volstoppen met lekkers dan ben ik er als eerste bij! Zelf iets op tafel toveren is iets anders…

Zoals de meeste onder jullie al weten wonen mijn vriend en ik nu al een tijdje alleen. Vervelende huishoudelijke taken zullen er altijd zijn, maar als er 1 ding is wat bovenaan mijn “te vermijden lijstje” staat, dan is het koken wel. Niet alleen omdat ik er absoluut niets fijn aan vind, maar ook omdat ik mijn vriend geen buikpijn wil bezorgen (jawel, letterlijk bij ieder van mijn gerechten loopt wel iets mis!). Gelukkig heb ik een prima kok in huis, die elke avond voor iets lekkers zorgt.

Alleen is hij niet zo’n zoetebek… en laat het dessert nu datgene zijn waar ik zo naar uitkijk. Tijd dus om mijn kookangsten te overwinnen, time for bake off!

 

Vanaf vanavond kan je iedere week met een waterige mond naar de Vlaamse versie van de bake off kijken. 8 weken lang nemen amateurbakkers het tegen elkaar op. Ook zij zijn geen experts, wat wil zeggen dat ze soms ook nog fouten maken en je hier heel wat van kan opsteken! Ideaal om stap voor stap bij te leren.

Om te kijken hoe erg de situatie nu juist met mij gesteld was ging ik de challenge aan om een cake te bakken (lach maar, voor mij is het een hele opgave ;-)). Mijn collega Wiete, een echte baking queen, en mijn geheime hulp in de keuken wist me door de eerste marteling te helpen. De juiste ingrediënten vinden in de winkel!

Ook de bereiding verliep vlot…

 

En het resultaat mag er op het eerste zicht zijn? Maar… ik vergat de zelfrijzende bloem en liet de cake afkoelen in de oven. Niet het beste idee… een beetje taai mijn eerste cake ;-) Ik kan dus nog wel wat tips gebruiken van de bakkers en jury.

Ga jij ook een bake challenge aan? Afspraak op woensdag, om 20u35, op VIER!

 

P.S. Het recept van de cake kan je vinden op de website van Miele.

Tags

/ / / /

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

A blog about beauty, fashion, lifestyle and interior.

Follow us on Facebook
Follow Curly Red
Follow Straight Blonde