Een eerlijke brief

Liefste lezer,

Bij het schrijven van deze Nieuwjaarsbrief voel ik me net weer 9 jaar en zit ik bij juf Kristien in de klas. De brieven voelen niet meer aan als iets leuks, maar eerder als een verplichting. Onze juf hamert erop dat de 5 brieven waar mijn familie maanden naar heeft uitgekeken perfect geschreven moeten zijn. 1 klein foutje en je kon opnieuw beginnen… want foutjes corrigeren in een Nieuwjaarsbrief dat is toch not done?

En als ik heel eerlijk met jou ben dan had ik de laatste maanden dit verplicht gevoel ook bij onze blog. Een blogster die niet elke week minstens 1 post schrijft, elke dag een bericht op Instagram plaatst zodat ze snel 10K volgers heeft en zich op zoveel mogelijk events laat zien, dat is een blogster die je niet au sérieux moet nemen.

Dit gevoel gaf me steeds meer een afkeer… En als je vrije tijd maar zeer beperkt is door het renoveren van een huis, een ongelofelijk interessante maar drukke job, het af en toe lesgeven en het organiseren van een event dan gaat die tijd naar de dingen die je energie geven: vrienden en familie.

Om deze reden zagen jullie in 2016 minder blog posts van mij en leek het, zoals Curly Red in haar Nieuwjaarsbrief al zei, of Straight Blonde verdwenen was.

Dit alles zette me aan het denken. Ondermeer aan de reden waarom ik startte met bloggen: het ontdekken van nieuwe dingen en vooral het kunnen delen van al wat me inspireert zodat anderen hier ook van kunnen genieten. En dat mag naar mijn mening geen verplicht nummertje zijn. Dat wil ik enkel doen wanneer ik het gevoel heb dat ik iets interessants met jou kan delen, waar ik 100% achtersta. (Om deze reden komen de artikels die ik met jou deel soms misschien over als promo posts, maar ook al is een product gesponsord, weet dan dat ik er enkel over zal schrijven als ik er zelf heel enthousiast over ben en het ook nog eens de moeite vind om het te delen. ;-))

In 2017 zal ik hiervoor, nu de grootste werken in ons huisje afgerond zijn, terug wat meer tijd hebben. Ik zal dus niet stoppen met bloggen, maar lap die “zogezegde verplichtingen” aan mijn laars en deel met jou artikels wanneer jij dat wil (deel gerust topics waarover je meer wil lezen/zien!) en wanneer ik er zin in heb :-) En deze zullen wellicht vaak over “home inspiration” gaan. Ik kan niet wachten om voor en na foto’s met jou te delen, DIY projecten, deco ideetjes, … noem maar op, alles om van ons huis een gezellige thuis te maken.

Ik hoop je in het nieuwe jaar hiermee dan ook te kunnen inspireren, maar wens je (hoe cliché het ook klinkt) vooral een goede gezondheid toe en heel veel positieve energie om je dromen waar te maken :-)

Elke aka Straight Blonde

 

Bron omslagfoto: Pinterest

Reacties
  1. Ik snap je volledig. Met mijn blog heb ik nog lang geen 10k gehaald en door mijn jobs in de toeristische sector is het onmogelijk om overal aanwezig te zijn. Ja, daar baal ik enorm van, want ik houd van mijn blog en alles dat erbij hoort. Maar ik ben ook eerlijk naar mijn lezers toe, ik wil niet bloggen om te bloggen en om gratis dingen te krijgen. Nee, ik blog omdat ik dat wil en wanneer ik dat wil. Ook op IG kan ik vaak een dagje of twee niets plaatsen, gewoon omdat er niet elke dag inspiratie is of geen zin om die perfecte foto te maken..

    Bedankt voor je eerlijkheid en het beste in 2017!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

A blog about beauty, fashion, lifestyle and interior.

Follow us on Facebook
Follow Curly Red
Follow Straight Blonde