Voornemens voor 2019

2019 is pas gestart en ik moet toegeven dat ik enorm heb uitgekeken naar dit nieuwe jaar. 2019 wordt het jaar dat ik verhuis, samen met mijn vriend naar ons nieuw en bovendien zelfgebouwd huis! Iets om naar uit te kijken dus! De verhuis staat gepland voor september of oktober. En ja, ik weet dat dat nog niet dadelijk is, maar in tussentijd wil ik toch ook mezelf wat meer gunnen in 2019. Daarom deel ik graag met jullie enkele, leuke, maar toch naar mijn mening, haalbare voornemens voor het nieuwe jaar.

1. Leer nog meer van jezelf te houden!

Ik vind het al een hele tijd belangrijk om jezelf en je gebreken te leren omarmen. Probeer vrede te nemen met jezelf in het nieuwe jaar en voel geen druk van de (meestal onrealistische, niet echte) social media om je heen. Wil je aan jezelf of aan die extra kilo’s werken? Geen probleem en helemaal prima, dat wil ik namelijk ook! Maar doe dit voor jezelf, voor je gezondheid en niet voor de wereld rondom jou!

2. Drink meer water!

Dit klinkt misschien belachelijk, maar dat is het totaal niet! Ik drink zelf veel te weinig water en wil hier echt aan werken. De voordelen van water drinken zijn oneindig: een gehydrateerd huid, minder spierpijn, beter werkende organen, …

3. Neem af en toe rust.

En met rust bedoel ik dan ook echt rust. (= geen afspraken maken, niets plannen in je agenda, geen hobby’s uitvoeren, niet aan je job denken, geen social media checken, …) Ik merk dat ik hier echt een tekort aan heb en wil mezelf dit dus meer proberen gunnen in het nieuwe jaar. Jullie jezelf ook? ;)

4. Neem genoeg tijd om (zelf) te sporten.

Ondanks het feit dat ik LO leerkracht ben en een eigen dansschool run, vind ik dat ik te weinig tijd heb om zelf te sporten. Ik mis het om af en toe zelf eens tijd te hebben om naast het vele bewegen ook zelf eens een matchke te tennissen, een toertje te lopen of een dansles mee te pikken. In 2019 gaat dit hopelijk beter lukken.

5. Gun jezelf en je partner wat meer us-time!

2018 was een jaar vol bouwen, een full time job, een eigen dansschool en een blog. Er bleef weinig tijd over om samen te besteden met mijn liefste vriend. In het nieuwe jaar wil ik meer ruimte en tijd maken voor liefde en dit in de breedste vorm van het woord. Samen meer tijd voor alles.

Nog een ander leuk voornemen, dat misschien wel bij me-time hoort is deze: train meer je bekkenbodemspieren! Jullie denken waarschijnlijk, waar komt dat nu vandaan? Wél, in mijn opleiding tot LO-leerkracht heb ik ooit een workshop Pilates gevolgd en de docent die toen die workshop gaf, gaf ons verschillende oefeningen om onze bekkenbodemspieren te trainen. Hij zij toen dat dit een ‘vergeten spier‘ was die zeer belangrijk was. Achteraf vroeg ik me natuurlijk wel af waarvoor deze spier dan wel niet goed zou zijn. Dus zocht ik het op!

Deze spieren zorgen ervoor dat je makkelijk kan ophouden wanneer je naar het toilet moet (yes, ladies dit is vooral zeer belangrijk na je zwangerschap!), ze voorkomen rugpijn en last but not least, goed getrainde bekkenbodemspieren zorgen voor een beter orgasme!

Maar hoe kan je dat nu trainen? Je kan saaie oefeningen proberen uitvoeren, maar dat vind niemand leuk en hou je nooit vol! Dus daarom ontwikkelde seksuoloog Kaat Bollen een tool om op een fijne manier je bekkenbodem te trainen: de DailyKaatesse! Willen jullie deze tool en nog veel meer leuks ontdekken? Boek dan eens een gezellig en leuk avondje Ladies Night in 2019 samen met je vriendinnen. Op zo’n hilarische vriendinnen avond kan je alle tools bekijken en natuurlijk bijleren van de leuke Ladies Night consulentes (speciaal uitgekozen en opgeleid door Kaat Bollen en Sara Taels).

6. Ga voor minder stress!

Door kleine veranderingen in je dagelijks leven kan je stress al wat verminderen. De dingen die ik ga proberen:
– Nog maar (max.) 2 keer per dag mijn mails checken
– Pushberichten op mijn smartphone uitschakelen
– Focussen op positieve mensen om me heen, negatieve mensen vermijden
– Leg je GSM aan de kant 1 uur voor je gaat slapen

Zo, ik denk dat deze voornemens al kunnen tellen voor 2019! Hopelijk kan ik er enkele (of ze allemaal) waarmaken in 2019! Wat zijn jullie goede voornemens?

Liefs, Anneleen (aka Curly Red)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

A blog about beauty, fashion, lifestyle and interior.

Follow us on Facebook
Follow Curly Red
Follow Straight Blonde